Anak Jagung Baru Menetas ♥

FollowDashboard

HARI GURU ~
Monday, May 16, 2011 ? 0 Atashinchi ?
heyy blogger ! YA ALLAH . sumpahh lamanya ona tak update blog . dah naekk berlumut FB ona ny .. eh ! eh ! bukan FB , act , BLOG . hehe . haaa ! ckp pasal FB , sebenarnya FB Ona Domokun , dah tak digunakann lagi . sebab ade vavi mana ntah g hack fb ona tu . dahh lahh ona sayangg FB tu . ade 2000+ tuu . haih -.- sabar je lahh . now , ona pakai fb Ona Chn . kalo nakk add , add lah sekarang . takodd nnty ona tukar nama pulakk kann ?

 esh ! ape ona melalut smpay ke situ . ape tajuk ? HARI GURU kann . haaa . ini cerita berlaku semalam . iaitu pada tggal 16th MAY 2011 , semua wrga pelajar dan guru , maseng-2 mnymbut hari guru seluruh malaysia . hee~ termasok lahh di Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan Baru iaitu di sekolah ona :))

mula-2 sekali mstilahh ada ucapan potpet potpet dari ckgu . sumpah ona tak tao apa yang cgu tu cakap . mcm dgr bunyi lalat ja ~ . melayann WARDAH bersembang . then , ckgu pulak mnyanyi lagu ape ntah ,, lepas tuh nmpak lahh si budak GEDIK kakak ona tu . g depan . konon nya nak g tgkap gmbar ckgu . :(( ona pom nak possing tgkap gmbar jugakk . 

then , lepas ckgu potong cake ape semua , ona nak g dekat kakak ona , nak amik kamera DSLR tu nak tgkap gmbar nan kawan-2 . tapy dy kate " HANG JANGAN SERONOK SANGAT ! " woiii ! masa bila aku duk seronok-2 . aku layann mcm biasa jaa . hang tuh yang seronok . tergedik-2 . haih . geram betoi ! then , ona nak amik kamera . sebab ona pom nak tgkap gmbar jugak . kamera tuh ibu punya . bukan hang punya . nak berlagak sangat !!

tapi dy kata " AKU NAK TANGKAP GAMBAR CIKGU , CIKGU SURUH ! " hello ! alasan yang sangat-2 boleh diterima pakai oleh orang yangg bodoh je lahh ! aku baru sentuh kamera tu tak smpay 5 minit , dah mintak ! hang pkir kamera tuh hang yang beli kaa ?! jangan nak perasann sngt ! laptop ny pom hang nak pinjam . buat macam laptop hang punya . sedar diri sikedd laptop ni aku dapat hasil daripada usaha aku . belahh lahh !!

okay-okay .. tukar topic kepada title . lepas tangkap gmbar ape semua , pngetua dpt jersi bola sepak dowhh ! jersi malaysia . belakang dy ade tulis nama pengetua , iaitu SHAHAR 86 kodd . no. dy ona tak engat . then , lepas tu ckgu kata ada senamrobik . pergghh . yang paling hott time senamrobik tu CIKGU YAHAYA lahh . punya lahh semadd . haha . msty tak percaya . mmg ! ona sndiri pom mcm tak percaya . dgn t-shirt hitam ketat nya , dgn kaca mata hitam nya .. perghh . kalah orang muda ! HAHA .

 lepas semua tu , ade futsal and bola jaring . ckgu VS pelajar . hehe . tapy setahu ona , pelajar menang kodd . haha .. kesian ckgu :p . lepas aktiviti tu , ade sukaneka . budak pengawas PSS je kodd yang maenn . ona duk dlm dewan je . dgr lagu dekat handfon EISYA . lepas layann semua tu , ade konsert . bess o0o . gitaris nya adden , affan and cikgu pahmee . drum pulak di maenkan oleh si LEMAKK faez . HAHA . best jugakk lah . yang paling best sekali , cikgu amin nyanyi lagu KALAU BERPACARAN . perghh . mmg mcm konsert bruno mars tu ! haha .. layannn ~

 then , lepas konsert tu , semua org balekk . tapi ona , kaka ona , kak refa , shahidan , afifah , taufiq n faridah tak balekk lagi . biase lahh budakk baekk . kitaorang sembang-2 smbil tggu ayah ona dtg amik . kitaorang sembang smpay gelak mcm hantu sial ! haha . yang si shahidan pulak baru beli FIXIE kann . so layann lahh diorang . ona tanakk . sebab FIXIE dy tuh tggi sangatt . iye lahh kann . ona kann tak cukop inci :(( . hehe . lepas sembang-2 tu , ona dgr bunyi PON ! PON ! PON ! rupanya kereta ayah ona dah smpay . then yang laen-2 pom balekk jugak . hee~ sumpah have fun lahh ! :DDD

**********************************************
thnks sebab bace ape yang ona merepek ny . sayangg korang :*  


Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


// Forever Young-One Direction